VERZORGING VAN HAIR EXTENSIONS.

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van jou mooie haar, is een goede verzorging van belang! Bij een slechte verzorging zal de kwaliteit van het haar sneller achteruit gaan en het er droog en futloos uit zien of gaan klitten.

WASSEN
Ons advies is om de hair extensions niet elke dag te wassen, om de goede kwaliteit van het haar langer te behouden. Verder adviseren wij geen 2-in-1 shampoos te gebruiken. Shampoo mag door het gehele haar. Zacht makende producten zoals cremespoeling, conditioner, haarmaskers en serums alleen in de lengtes tot aan de punten te gebruiken (niet bij de bevestigingen).

DROGEN
Ga nooit met nat haar slapen! Föhn het haar altijd droog, na het wassen, om klitvorming te voorkomen. Daarnaast is jou haar op het zwakst is als het nat is. Als je het niet droog föhnt, blijft er teveel vocht bij de bevestigingen zitten. Hierdoor kan je haar makkelijker af breken.

BORSTELEN
Borstel het haar elke dag goed door met de daarvoor bestemde extension borstel. De hair extensions groeien uiteraard met je eigen haar mee. Het eigen nieuwe gegroeide stuk haar wil op den duur aan elkaar gaan zitten en klitten veroorzaken (vervilting). Het is dus van belang dit goed uit elkaar te houden. Houdt het haar altijd goed vast als je het uit kamt. Dit is belangrijk voor het behoud van je eigen haar. Bij het borstelen komt er druk op je eigen haar te staan op de plekken waaraan de extensions zijn bevestigd. Als je het haar goed vast houdt, komt er niet teveel druk op het eigen haar te staan.

ZWEMMEN
Het is mogelijk om met hairextensions te zwemmen, maar hierbij moet je er wel rekening mee houden dat de kwaliteit van het haar er op achteruit gaat, door zowel zeewater als chloorwater!

Ons advies is om tijdens het zwemmen je haar in een vlecht of knot te dragen. En nooit met een staart of los haar te zwemmen (een staart heeft hetzelfde effect als los haar). Dit is om klitvorming te voorkomen.

HAIRSTYLING
Je kan de extensions helemaal naar wens in model brengen met behulp van een straightener, krultang of föhn.

Bij een juiste manier van plaatsen en verwijderen, een goede verzorging en het volgen van de tips, heb je veel plezier van je mooie haar en zal je eigen haar er onbeschadigd onder uit komen!