Keratine Wax Extensions.

Plaatsen Keratine Wax Extensions

Aan de hair extension zit een bonding (keratine wax). De wax extension wordt aan een plukje eigen haar bevestigd door de bonding te smelten met een extension connector, door middel van warmte. Dit is niet schadelijk voor het eigen haar. Vervolgens wordt de bonding ‘gerold’ en wordt het hard. De hair extensions zullen dan niet gemakkelijk los raken. De bondings kunnen zowel ‘rond’ als ‘plat’ in het haar gezet worden.

De bonding kan de vorm hebben van een U-tip, V-tip of flat-tip. Voor het plaatsen en het resultaat maakt dit geen verschil. De extensions worden in rijen geplaatst (steensgewijs) en gelijkmatig over het hoofd verdeelt. Langs de contourlijnen en bovenop blijft het vrij. Er moet voldoende bedekking zijn zodat de bondings niet zichtbaar zijn.

Draagtijd

De gemiddelde draagduur van wax extensions is ongeveer 4 maanden. Afhankelijk van je haargroei, de sterkte van je eigen haar en de verzorging die je het haar geeft.

Benodigde hoeveelheid Hair Extensions

De hoeveelheid extensions die je nodig hebt is afhankelijk van je huidige haarlengte en dikte. Tevens hangt het er vanaf of je een haarverlenging of alleen volume wilt.

Voor volume heb je zo’n 50-75 extensions nodig. Voor een haarverlenging zijn er minimaal 100 extensions nodig of meer. Hoe dikker je eigen haar en hoe korter je eigen haar, hoe meer hair extensions je nodig hebt om een natuurlijke overloop te verkrijgen. Er zijn voldoende extensions nodig om de overgang van je eigen haar naar de verlenging goed te laten verlopen. Bij het toepassen van te weinig extensions zie je waar uw eigen haar op houdt.

Verwijderen Keratine Wax Extensions

De hair extensions worden met een tang verwijderd, door middel van UV en removervloeistof. De bonding verpulverd en de hair extension is dan gemakkelijk te verwijderen.

Je verliest gemiddeld zo’n 50-100 haren per dag. Als je hair extensions draagt, dan kunnen deze haren die je normaal gesproken verliest nergens heen en blijven in de extensions zitten. Deze haren zullen mee komen bij het verwijderen van de extensions en is dus normaal.

Texturen

De hairextensions zijn in verschillende texturen verkrijgbaar. Straight, Natural Wave, Loose Wave, Body Wave, Curly en Tight Curly.

Ons advies is om altijd dezelfde textuur te kiezen als dat van je eigen haar. Tijdens een intakegesprek kunnen we samen bespreken wat het beste bij jou past.

Voordelen/ Nadelen

  • Het voordeel van deze methode is dat het een goed te verbergen methode is. Het is amper zichtbaar, doordat de waxjes/ bondings in de kleur van de extensions zijn (transparant). Een ander voordeel is dat de extensions (indien gewenst) vrij hoog te plaatsen zijn. Tevens is de draagtijd van deze methode langer dan de overige methodes
  • Het nadeel van deze methode is dat er gemiddeld zo’n 10% van de geplaatste plukjes op den duur los kan raken, door het uitgroeien. Dit is mogelijk, maar hoeft niet per se te gebeuren.