I-TIP EXTENSIONS.

Plaatsen i-tip Extensions

Net als bij de keratine extensions bestaat deze methode ook uit ‘losse plukjes’. Hierbij wordt de hairextension door middel van microrings aan het eigen haar bevestigd. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van warmte, lijm of keratine.

Er zijn twee methodes met betrekking tot de microring extensions, i-tip en micro loop. Het verschil zit in de manier van bevestigen. Het resultaat is hetzelfde. Wij maken gebruik van 2 microringen per extension, voor extra stevigheid, zodat je er langer plezier van hebt.

Draagtijd

De gemiddelde draagduur van microring extensions is ongeveer 3-4 maanden. Afhankelijk van je haargroei in die maanden, de sterkte van je eigen haar en de verzorging die je het haar geeft.

Je verliest gemiddeld zo’n 50-100 haren per dag. Als je hair extensions draagt, kunnen deze haren die je normaal gesproken verliest nergens heen en blijven in de extensions zitten. Deze haren zullen mee komen bij het verwijderen van de extensions en is dus normaal.

Benodigde hoeveelheid

De hoeveelheid extensions die je nodig hebt is afhankelijk van je huidige haarlengte en dikte. Tevens hangt het er vanaf of je een haarverlenging of alleen volume wilt.

Voor volume heb je zo’n 50-75 extensions nodig. Voor een haarverlenging zijn er minimaal 100 extensions nodig of meer. Hoe dikker je eigen haar en hoe korter je eigen haar, hoe meer hair extensions je nodig hebt om een natuurlijke overloop te verkrijgen. Er zijn voldoende extensions nodig om de overgang van je eigen haar naar de verlenging goed te laten verlopen. Bij het toepassen van te weinig extensions zie je waar je eigen haar op houdt.

Texturen

De hair extensions zijn in verschillende texturen verkrijgbaar. Straight, Natural Wave, Loose Wave, Body Wave, Curly en Tight Curly.

Ons advies is om altijd dezelfde textuur te kiezen als dat van je eigen haar. Tijdens een intakegesprek kunnen we samen bespreken wat het beste bij jou past.

Verwijderen i-tip Extensions

De microring extensions zijn makkelijk te verwijderen, door de rings open te knijpen met de daarvoor bestemde tang.

Voordelen/ Nadelen

  • De voordelen zijn dat het haar herplaatsbaar is en dus kostenbesparend. Een ander voordeel is dat er bij het verwijderen geen lijmresten zijn, waardoor tijdbesparend.
  • Een nadeel is dat deze methode sneller zichtbaar is dan de wax extensions. Je hebt voor deze methode wel voldoende eigen bedekking nodig.